Awards

The International Award for Young People Nederland

Dit project is een alternatief binnen de Maatschappelijke Stage in leerjaar 3. Het Award doet een beroep op competenties die de leerling in de voorgaande twee jaar heeft ontwikkeld. Zelfstandigheid, enthousiasme, doorzettingsvermogen en je eigen programma ontwikkelen en uitvoeren staan centraal. De Award is een geweldig programma waarmee jij net als duizenden leeftijdgenoten in de hele wereld het beste uit jezelf haalt! De kennis die je opdoet en de vaardigheden die je nodig hebt om het project tot een goed einde te brengen, geven je zelfvertrouwen en kunnen je de rest van je leven helpen bij bijvoorbeeld het opzetten van een fantastisch evenement en het halen van je diploma.
Zie ook www.award.nl of de link vervolgopleidingen op www.desancta.nl.

Het programma:

Het Award programma bestaat uit vier onderdelen die allemaal andere eigenschappen aanspreken:

Er wordt verwacht dat de awardganger met de bovenste 3 punten een uur per week bezig is. De begeleider houdt jouw vorderingen bij in een logboek.

De expeditie:

Tot slot gaan de jongeren deelnemen aan de expeditie. Voor brons vindt de expeditie meestal plaats op de Veluwe nabij Hoenderloo of in Brabant in de Drunense Duinen en duurt 2 dagen en 1 nacht. De groepen moeten zelf m.b.v. van een kompas een route uitzetten, zelf een basis EHBO-cursus vol- gen, zelf een camping boeken en zelf koken. Dit gaat natuurlijk onder begeleiding van een beoordelaar, die door de landelijke organisatie aangewezen wordt.