Over Ons

Missie

De Sancta Maria Mavo wil eigentijds onderwijs bieden op MAVO/ VMBO-T niveau, vanuit een open katholieke grondslag en met een duidelijke onderwijsvisie. We ondersteunen en stimuleren onze leerlingen in het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten en vaardigheden.

Ons verhaal

De Sancta Maria Mavo is een school in ‘s-Hertogenbosch die zich richt op het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Sancta Maria Mavo is een kleinschalige school met oog op de  leerlingen. Sancta Maria Mavo is een school voor VMBO-T. Binnen het VMBO in ’s-Hertogenbosch e.o. is de Sancta Maria Mavo dé categoriale school.

De school is in 1961 ontstaan, nadat een dependance van de meisjesschool Heilig Hart-ULO kampte met ruimtegebrek. Drie klassen kregen aan de Aartshertogenlaan een dependance. Deze dependance werd in 1961 zelfstandig en kreeg de naam Sancta Maria-ULO, vernoemd naar Maria Goretti.

In 1966 werden er ook jongens toegelaten op de school. De school groeide al snel en in het schooljaar 1968/1969 werd er onderdak gevonden in de kleuterschool aan de Pieter Borstraat.

In 1993 is de school gefuseerd met de Paulus Mavo. De school heeft de naam van Sancta Maria Mavo ook na 1999 aangehouden, toen de mavo veranderde in het vmbo.