Leerlingenparlement

Ons Sancta Leerlingen Parlement (S.L.P)

Het leerlingenparlement is een manier van inspraak door leerlingen die uit eigen vrije wil mee doen en zijn gekozen door hun klasgenoten om hen te vertegenwoordigen.

De leerlingen die zitten in het leerlingenparlement met het doel:

“De mening van de leerlingen laten horen. In leerlingenparlement vinden we het belangrijk dat leerlingen hun mening laten horen over wat er verbeterd kan worden aan en op de Sancta.”

We proberen om te werken in oplossingen voor de leerlingen en school, waar dit mogelijk is. We komen elke woensdag na 15.30-16.00 bijeen, daar bespreken we wat we kunnen verbeteren aan school en proberen we van elke mening en idee van elke leerling te laten horen.

  • We hebben ook een nieuwe voorzitter (SLP) van de leerlingenparlement: Heaven Stroink uit 3D.
  • Ook hebben Heaven en Jesse uitleg gegeven in een vlog over wat het (SLP) doet. Kijk maar verder op de website.
  • Ook zijn we als leerlingen vertegenwoordigd in de MR. Daar zit ikzelf, Yasemin Akdogan uit 3A, en Lieke Hermes uit 2A in.

Wij willen en zullen alles doen om de school te verbeteren en de leerlingen te horen en naar ze luisteren. Hiervoor wil ik mevrouw Annemarie Van Lanen, onze directeur en Peter Buijs, onze docent burgerschap, bedanken voor deze kans!

Hieronder staan de leerlingen die meedenken in het SLP:
Jesse Peters (1C), Laith Al Hafiz (2A), Dean Ermstrang (2B), Lieke Hermes (2A), Yasemin Akdogan (3A), Dion Haaksman (3C), Heaven Stroink (3D), Iris Poelman (4B), Justin van Groningen (4C), Bram van Geijn (4A), Devran Ayaz (4D) P.W. Buijs (BYS)

Namens alle leerlingen op de Sancta Maria Mavo

Yasemin Akdogan